TZV'den Zeka Oyunları Atölyesi

Türkiye Zeka Vakfı olarak ODTÜ Mezunlar Derneği ile yapılan iş birliği kapsamında 28 Kasım Pazar günü Ankara'da 4 ayrı oturum şeklinde 5-6, 7, 11-12, 13-14 yaş öğrencileri için yüz yüze "Zeka Oyunları" atölyeleri düzenleyeceğiz. Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu'nda geçerliliği olan atölyelerimize kayıt oldunuz mu?

25.11.2021 114

Türkiye Zeka Vakfı atölye çalışmaları, çevresini tanımak ve anlamak isteyen bireylerin bilişsel düşünme becerilerini geliştirerek neden ve nasıl sorularına cevaplar arayan; çocukların yaratıcı ve özgün düşünen, üretken bireyler olması yolunda düzenlenen programlardır.

Atölye programlarımız sonunda Türkiye Zeka Vakfı tarafından Atölye Katılım Belgesi verilecektir. Verilen bu belgenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu'nda geçerliliği vardır. Belgedeki tarih ve sayı numarasının bahsi geçen formla beraber e-okul sistemine girilmesi ile öğrencinin okul başarı puanına etki edecektir.

ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ

Katılımcılar bu atölyede,

● Matematiğin farklı disiplinlerle olan ilişkisini öğrenir.
● Matematikteki sembollerin ve sayıların tarihini öğrenir.
● Matematiğe katkı sağlamış bilim insanlarının hayatlarını ve çalışmalarını öğrenir.
● Farklı kategorilerdeki akıl ve zeka oyunlarını öğrenir ve oynar.
● Farklı kategorilerdeki akıl ve zeka oyunlarının günlük hayatla olan ilişkisini kavrar.
● Bireysel çalışmanın yanında grup çalışmasının da önemini kavrar.
● Farklı bakış açılarına saygı duymayı ve bu açılardan çıkarım yapabilmeyi öğrenir.

Bilgilerinize sunarız.

Katılım kontenjan ile sınırlı olup, son başvuru tarihi 26 Kasım 2021, Cuma günüdür.

Detaylı bilgi ve ön kayıt için: 0312 286 7979/ 1126 numaralı telefonu arayabilirsiniz.