22 Eylül Gününün Anlamı ve Önemi.

22 Eylül Gününün Anlamı ve Önemi.

Günün Sözü: Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan yeni okyanuslar keşfedemez. (Andre Gide)

Günün Kelimesi: İhmal: Gereken ilgiyi göstermeme, boşlama, savsaklama, savasma, önem vermeme.

Günün Atasözü: Açma sırrını dostuna, dostunun dostu vardır o da söyler dostuna. : Bir sır en yakın dosta bile söylenmemelidir.

Günün Oyunu: Denge oyunu oynamaya var mısınız? Önce tek ayak üzerinde beşe kadar sayın. Daha sonra tek ayak üzerinde olduğunuz yerde, üç kere zıplayın. Tek ayak üzerinde zıplayarak bir odadan başka bir odaya geçin.

Günün Değeri: Narmanlı Sümmani (1860-1915) Küçük yaşlarda âşıklık geleneğini öğrenmeye başlamış, koşmaları ve hayali sevgilisi Gülperi'yi bulmak için yaşadığı maceraların anlattığı "Sümmani ile Gülperi" hikâyesiniyle ünlü Türk halk şairi.

Günün Önerisi: Bazen anne abalar çocuklarına çok kitap aldıklarını ancak çocuklarının okumak istemediğin, kitapların öylece be klediğini söyler. Kitap okumama nedeni, sizin onun sevebileceği bir kitabı almamış olmnanız olabilir. İzin verin, kitap seçimini çocuğunuz kendisi yapsın. Araştırmalar çocukların kendi seçtikleri kitapları bitirme olasıklarının dah ayüksek olduğunu söylüyor. Empati kurun, birinin size oku, diye verdiği kitabı okumak mı daha eğlencelidir? yoksa isteyerek, beğenerek ve merak ederek aldığınız kitabı okumak mı?

Günün Doğrusu: *Birfiil  Bilfiil+

22.09.2021 1030

22-09-2021